گیاهان آپارتمانی گلدار, نیلوفر آبی

گل نیلوفرآبی

این گل یکی از نمادهای ملی ایران  به‌شمار می‌آید و در سنگ نگاره‌های پارسه (تخت جمشید) نیز دیده می‌شود. یک گونه از این گل که نیلوفر آبی مقدس نامیده می‌شود، نماد شهر کرمانشاه و رنگ آن گل نیز رنگ نمادین این شهر است.این گل در سرآب نیلوفر در نزدیکی شهر کرمانشاه می‌روید و به عنوان نمادی از آیین مهر در نقوش طاق بستان نیز مورد استفاده قرار گرفته‌است.[

گل زیبای نیلوفر آبی با نام علمی Nymphaeaceae و اسم لاتین water Lily یکی از گیاهان پرطرفدار است که رنگ گل‌های انواع مختلف این گیاه سفید صورتی آبی و زرد است.

نام این گل در زبان پارسی پهلوی نیلوپر بوده‌است. به معنای گلی با پرهای نیلی رنگ. با حمله مسلمانان به ایران و تأثیر زبان عربی به پارسی، این نام معرب شده و به شکل کنونی نیلوفر درآمده است.

نیلوفرآبی در آئین هندو، نشان «زندگی و زایندگی» و طبق باورِ آئین بودایی، نشان «پاکی و تقدس» است.

در ایران نیلوفر، نماد ایزدبانو آناهیتا بوده‌است. در اساطیر یونان، ایزدبانو آفرودیت و در اسطوره‌های هند، ایزدبانو لاکشمی با این گل پیوند دارند. در برخی روایت‌های اسطوره‌ای، میترا در میان گل نیلوفر زاده می‌شود.

گل نیلوفر در تخت جمشید و در نقش برجسته‌های آن حک شده‌است. در حجاری‌های طاق بستان کرمانشاه هم گل نیلوفر مربوط به زمان ساسانیان دیده می‌شود.

 

گل بسیاری از نمونه‌های نیلوفر در صبح باز و عصر بسته می‌شود.

اصول نگهداری از گل نیلوفر آبی

دمای مناسب برای نگهداری گل نیلوفر آبی:

دمای مناسب آب برای رشد و فعالیت نیلوفر آبی ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است و با کاهش دما این گیاه وارد دوره خواب می‌شود. در این صورت و اگر منطقه محل زندگی شما تا حدی سرد است که خطر یخ زدن لایه‌های عمقی آب نیز وجود دارد باید گلدان‌ها را به بیرون از محیط آب منتقل کنید. سپس گلدان را به محلی محفوظ منتقل کرده و در طی این مدت باید مراقب باشید تا خاک خشک نشود.

 

نور مناسب برای نگهداری گل نیلوفر آبی: 

در صورت وجود نور مناسب، گلدهی خوبی دارند به همین دلیل وجود حداقل ۴ تا ۶ ساعت نور مستقیم در مکان کاشت آنان لازم است. در مکان‌هایی با نور مستقیم کمتر از میزان یاد شده، گلدهی این گیاه کاهش می‌یابد اما رشد رویشی خواهد داشت.

خاک و محیط کاشت مناسب برای نگهداری گل نیلوفر آبی: 

در صورت کاشت این گیاهان در گلدان می‌توان از نمونه‌هایی که ۲۵-۱۰ سانتیمتر عمق دارند استفاده کرد. ساقه‌های زیرزمینی که اصطلاحاً گاهی ریشه هم نامیده می‌شود، در این گلدان به شکل افقی کاشته می‌شوند. وجود منافذ زهکش در ته گلدان که برای سایر گیاهان لازم و ضروری است برای این گیاه لازم نیست. از خاک با بافت نسبتاً سنگین می‌توان استفاده کرد. از موادی همانند پرلیت، کوکوپیت و یا مواد مشابه برای این گیاه استفاده نکنید.

هنگام کاشت برگ‌های قدیمی و قسمت‌های مرده و پوسیده را جدا کنید.
گیاه را در مرکز گلدان نکارید بلکه آن را در نزدیک لبه گلدان قرار دهید. پس از کاشت گیاه و ریختن خاک بر روی سطح خاک لایه‌ای از سنگ ریزه قرار دهید تا بعد از قرار دادن گلدان در کف برکه و حوضچه، خاک گلدان در آن حفظ شود. محل قرار دادن گلدان در برکه یا حوضچه مهم است.

عمق منطقه قرار دهی باید به گونه‌ای باشد که برگ‌ها بر روی سطح آب شناور شوند. اگر برکه عمیق‌تر است ابتدا باید محلی را در کف آن بالا آورد و مرتفع کرد و سپس گلدان را روی آن قرار داد.

ممنون از توجه شما عزیزان به درود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.